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テラジマ マサヒコ
TERAJIMA MASAHIKO
寺嶋 雅彦 所属 朝日大学 歯学部 口腔構造機能発育学講座 口腔解剖学(解剖学) 朝日大学 大学院 歯学研究科 職種 講師 |
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| 言語種別 | 英語 |
| 発行・発表の年月 | 2014/08 |
| 形態種別 | 研究論文(学術雑誌) |
| 標題 | Glycosylation and cross-linking in bone type I collagen |
| 執筆形態 | 共著 |
| 掲載誌名 | J Biol Chem |
| 巻・号・頁 | 289(33) |
| 担当範囲 | コラーゲン解析、質量分析 |
| 著者・共著者 | Terajima M, Perdivara I, Sricholpech M, Deguchi Y, Pleshko N, Tomer KB, Yamauchi M |
| 概要 | Although cross-linking is crucial for the stability and mineralization of collagen, the biological function of glycosylation in cross-linking is not well understood. In this study, we quantitatively characterized glycosylation of non-cross-linked and cross-linked peptides by biochemical and nanoscale liquid chromatography-high resolution tandem mass spectrometric analyses. The extent and pattern of glycosylation may regulate cross-link maturation in fibrillar collagen. |