イワセ ヨウコ   IWASE YOKO
  岩瀬 陽子
   所属   朝日大学  歯学部 口腔病態医療学講座 障害者歯科学
   朝日大学  大学院 歯学研究科
   職種   教授
発表年月日 2015/03
発表テーマ Chewing and Food Intake Over the Course of a Meal
会議名 IADR 93rd General Session and Exhibition
学会区分 国際学会
単独共同区分 共同
発表者・共同発表者 Hayasaki H, Murakami N, Murakami T, Saitoh I, Hanasaki M, Nakajima T, Soda M, Nogami Y, Nakakura-ohshima K, Sawami T, Iwase Y<Presenter>
概要 This study demonstrated that mouthful quantity changes during the progress of a meal. Other parameters (e.g., chewing cycle duration, swallowing timing) might also indicate change over the course of a meal. This study described the normal course of a meal. Future studies using this technique will compare and diagnose people with disorders.